Business Central: Ondersteuning en Lokalisatie voor China in het Chinees (Vereenvoudigd)

Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Microsoft Dynamics NAV) is een zeer gewaardeerd ERP-systeem dat is ontworpen voor wereldwijde kleine en middelgrote bedrijven. Het integreert naadloos functies van Dynamics NAV en Dynamics CRM, inclusief modules voor Financiën en Operaties, Verkoopprofessionals en Marketing. De soepele connectiviteit met Office 365 en PowerBI draagt bij aan de aantrekkingskracht ervan. [1]


In een significante vooruitgang introduceerde Microsoft de baanbrekende Copilot-functionaliteit in de release wave 1 van 2023 voor Business Central. Deze functie geeft gebruikers de kracht van intuïtieve AI-tools, waardoor taken efficiënter worden zonder dat ze zich hoeven te verdiepen in de complexiteiten van datascience. [2]


Microsoft Business Central in China

Sinds 2007 introduceren Europese bedrijven het voorloper van Business Central, het Navision-systeem, in China.

screenshot1.jpg

screenshot2.jpg

Ondanks het ontbreken van een officiële release van Microsoft in China, hebben zowel Business Central als zijn voorganger een loyale klantenkring opgebouwd onder internationale ondernemingen. Lokale partners van Microsoft spelen hierin een sleutelrol door de nodige diensten en ondersteuning te bieden voor implementatie in China. [3] De veerkracht van Business Central in het voortdurend veranderende Chinese zakelijke landschap benadrukt zijn aanpasbaarheid en effectiviteit, waardoor het een voorkeurskeuze is voor internationale bedrijven die in de regio opereren.


Chinese (Vereenvoudigde) Ondersteuning voor Business Central

In bepaalde regio's vertrouwen Microsoft Dynamics NAV en Business Central op partners voor taalondersteuning, waarbij Vereenvoudigd Chinees een goed voorbeeld is.

Chinesesupport (1).jpg

Ondanks dat Microsoft de optie voor Vereenvoudigd Chinees introduceerde vanaf Business Central versie 17.2, moeten gebruikers nog steeds handmatig de taaltoepassing toevoegen voor vertaling. Daarnaast hebben we feedback ontvangen van klanten die moeilijkheden ondervonden met de toepassing van de Vereenvoudigd Chinese taal bij het gebruik van proefaccounts in Business Central.

Chinese_lang.jpg

Ervaren partners, zoals Tectura, hebben een diepgaand begrip van lokale gebruikersvoorkeuren. De zorgvuldig vertaalde en zorgvuldig vervaardigde toepassing van de Vereenvoudigd Chinese taal integreert naadloos met de gebruikersinterface van Business Central. Deze integratie omvat menu's, formulieren, rapporten en de database, wat zorgt voor een samenhangende gebruikerservaring. De Vereenvoudigd Chinese toepassing heeft uitgebreide compatibiliteitstests ondergaan over meerdere versies, waardoor aanpasbaarheid na elke upgrade is gegarandeerd. Of je nu Navision, Dynamics NAV, of de nieuwste versie van Business Central gebruikt, de betrouwbaarheid van de taaltoepassing staat gelijk aan die van de officiële normen van Microsoft.


Lokalisatie voor Business Central in China

Lokale functionaliteit in Dynamics 365 Business Central is toegankelijk gemaakt in China via lokalisatie-apps. Dit omvat doorgaans financiële modules, gericht op de drie belangrijke boekhoudkundige overzichten volgens Chinese formaten en normen: de Balans, Winst- en Verliesrekening en Kasstroomoverzicht. Daarnaast omvat het gelokaliseerde oplossingen zoals grootboekvouchers en de Gold Tax (金税) interface.

Localization_app.jpg

Met de Lokalisatie-applicatie die wordt aangeboden door de Microsoft-partner Tectura als voorbeeld, omvat de oplossing:


• Balans: In overeenstemming met lokale overheidsvereisten op basis van het LiXin-formaat.

• Winst- en Verliesrekening: In overeenstemming met lokale overheidsnormen op basis van het LiXin-formaat.

• Kasstroomoverzicht: In overeenstemming met lokale overheidsregelgeving op basis van het LiXin-formaat.

• Grootboekvoucher (Vreemde Valuta): In overeenstemming met lokale overheidsvereisten volgens het LiXin-formaat.

• Grootboekvoucher (Lokale Valuta): In overeenstemming met lokale overheidsnormen op basis van het LiXin-formaat.

• Kasdagelijks: Voldoet aan lokale overheidsvereisten.

• Bankdagelijks: Voldoet aan lokale overheidspecificaties.

• Gedetailleerde Klantgrootboekboekingen: In overeenstemming met lokale overheidsregelgeving.

• Gedetailleerde Leveranciersgrootboekboekingen: In overeenstemming met lokale overheidsvereisten.

• Grootboekjournaallijst per Fiscale Maand: Voldoet aan lokale overheidsnormen.

• Balansen (Engels): Voldoet aan de eisen voor buitenlandse ondernemingen.

• Winst- en Verliesrekening (Engels): Adressering van de eisen van buitenlandse ondernemingen.

• Kasstroomoverzicht (Engels): Voldoet aan de eisen voor buitenlandse ondernemingen.

• Financieel Rapport—5 rapporten: Voldoet aan de financiële eisen van ondernemingen.

• Gold Tax Interface-Import & Export: In overeenstemming met standaard txt-versies van HangXin en Baiwang.


Systeemvereisten


Hardwarevereisten

Er zijn geen specifieke hardwarevereisten, aangezien de Chinese (Vereenvoudigde) taaltoepassing en Lokalisatie-applicatie voor China kunnen worden geïnstalleerd op zowel client- als servermachines.


Softwarevereisten

De Chinese (Vereenvoudigde) taaltoepassing en Lokalisatie-applicatie voor China ondersteunen de volgende Microsoft-versies:


• Microsoft Dynamics Business Central Essentials

• Microsoft Dynamics Business Central Premium




Reference:

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Dynamics_365#Microsoft_Dynamics_365_Business_Central

[2] https://learn.microsoft.com/en-us/dynamics365/release-plan/2023wave1/smb/dynamics365-business-central/copilot-ai-innovation

[3] https://learn.microsoft.com/zh-cn/dynamics365/business-central/dev-itpro/compliance/apptest-countries-and-translations



有意向了解更多?不用顾虑,联系我们吧

立即询问